New arrivals

Julia Kaiser

JULIA KAISER AAN HET WOORD:

Mijn werk is traag en snel tegelijk. Controle en spontaniteit ontmoeten elkaar. Open en meer gesloten vormen wisselen elkaar af. Gebaren vormen vaak het vertrekpunt van mijn werk. Soms lijken ze op letters of tekens. Soms gaat het me om de beweging pur sang. Impulsief en snel! Als tweede laag breng ik, uit de hand, geometrische vormen of lineaire patronen aan. Gecontroleerd en weloverwogen.

Inspiratiebronnen? Van Japanse kalligrafie en traditionele druktechnieken via oude schriften en kasboeken met rasters tot computerpixels en synthesizerpatronen. Kortom van Kazuaki Tanahashi en Willem Sandberg tot Agnes Martin en Atari.

Mijn palet is krachtig en helder. Ik hou van sprekende kleuren en heldere lijnen. Gelaagd, contrastrijk en vaak repetitief. Het werken met ritme en herhaling werkt bijna meditatief voor me; hier voer ik mijn innerlijke “friendly conversations”.

Qua materiaal werk ik het liefst op papier, soms ook op linnen. Oost-Indische en kleurinkt, acryl- en olieverf, markers en grove kwasten zijn mijn geliefde gereedschap. Ik werk graag in series die ik laag voor laag opbouw.

Julia Kaiser werd geboren in het zuiden van Duitsland en volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Saarbrücken voordat ze ging studeren aan het Sandberg Instituut in Amsterdam, waar ze haar MFA behaalde. Ze werkte vele jaren als ontwerper en art director voor tal van nationale en internationale merken en creatieve bureaus, voornamelijk op het gebied van fashion-branding. Julia woont en werkt in Amsterdam.

Op de foto: Nintendo, Julia Kaiser

website
Instagram: @juliakaiserart

Author: info@atelier-oosterbosch.nl