Lotte Teussink

Lotte schildert. En tekent. Altijd.

Ze is geboren in 1982, studeerde Fine Arts in Engeland en Rotterdam, en daarna fluit klassieke muziek op het Rotterdams Conservatorium. In 2011 en 2012 heeft zij inspirerende plekken in het buitenland opgezocht (zogenaamde kunstresidenties) voor het maken van nieuw werk, waaronder Finland en Denemarken.
Een speciale interesse naar de noordelijke koude landen kan ze niet onderdrukken. Er heerst een stilte die onbeschrijflijk is en die laat ademen. De weidse landschappen en dichte bossen leveren nieuwe verhalen en beelden op, die deels uit het hoofd komen, en deels directe inspiratie uit de omgeving zijn. Een mooie symbiose tussen de realiteit en een sprookjeswereld. Haar muzikale achtergrond weet ze toe te passen in haar werk door middel van korte filmpjes. In deze filmpjes kan je de schilderijen van dichtbij bekijken, waarbij de muziek een sferische beschrijving van het kunstwerk is.

Een kleine omschrijving van Lottes kunst:
Het is kleurrijk, sprookjesachtig, quasi-luchtig, lief, schattig, maar tegelijkertijd tragisch, donker en luguber. De afbeeldingen zijn herkenbaar en uit het leven gegrepen, maar er hangt een bepaalde raadselachtigheid omheen. Iets ongrijpbaars. Iets dat het leven mooi maakt, maar ondefinieerbaar is.

website
Instagram: @lotteteussinkart
facebook.com/LotteTeussinkArt/

Author: info@atelier-oosterbosch.nl